אודות

מירב אהרון – סוציולוגית אורבניתMeirav Aharon

מירב רכשה את שלושת תאריה (1998, 2001, 2007) בחוג לסוציולוגיה ואנתרופולוגיה באוניברסיטת תל אביב. את עבודת הדוקטורט שלה הקדישה לעיר אשדוד והיתה מהראשונות עמוד על חשיבותן של ערי ביניים על התרבות והמרחב הישראלים. מנחי הדוקטורט היו פרופ’ חיים חזן, פרופ’ ג’ון קומרוף ופרופ’ רונן שמיר. עבודת הדוקטורט זיכתה אותה בפרסים רבים: הפרס ע”ש יונתן שפירא, פרס הדיקאן במדעי החברה באוניברסיטת תל אביב, הפרס למחקר ברשויות מקומיות מטעם מפעל הפיס ועוד. עבודת מחקר זו אף זיכתה אותה במלגת פולברייט לנסיעה לארצות הברית ולפרס ע”ש מרי קרי לחוקרים צעירים.
את שנת הפוסט דוקטור הראשונה קיימה במחלקה לסוציולוגיה ואנתרופולוגיה באוניברסיטה העברית בהנחיתה של פרופ’ תמר אלאור ובתמיכה של קרן נשות מקסיקו. את שנת הפוסטדוק השנייה קיימה באוניברסיטת קולומביה בהנחיתו של פרופ’ גיל איל ובתמיכה של קרן פולברייט.

במחקריה מבקשת מירב לפתוח מחדש את מושג העירוניות תוך הצמדות לממצאים אמפיריים והיענות לאתגרים תמטיים ותיאורטיים חדשים. את המאמץ המחקרי הזה היא אוגדת בקשת של מחקרים המכונים “ערי תיכון: לקראת עירוניות חדשה מישראל”. במסגרת מאמץ זה מירב עוסקת בטרור, פשע ומלחמה בקנה המידה העירוני, שאלות של שחיתות עירונית ושל דת (אסלאם ויהדות) כמחוללי עירוניות.
מירב מתמחה במתודולוגיות מגוונות לחקירת ערים ממיפוי מרחבי וסטטיסטי, בואכה שיטות ויזואליות ואיכותניות לחקירת המרחב העירוני.

מירב שימשה במשך 6 שנים יועצת עבור משרד הביטחון בתכנון העברת מחנות צה”ל לנגב. ראש המרכז לעירוניות ים תיכונית בבת ים ומ”מ ראש האגף לתכנון אסטרטגי בחולון.
בשנת 2010 יצרה ביחד עם דיויד נוי ויורם עברי (סינמקס הפקות) את הסרט הדוקומנטרי “כיוון כלים: המלחמה על התזמורת האנדלוסית הישראלית”. הסר שודר בערוץ 1 של הטלוויזיה הישראלית והוצג בלונדון במסגרת האגודה המלכותית לסרטים אתנוגרפיים.